Dansmix 8-10 år

Nivåer: Rookie, Up Coming
På dansmix tar vi tillvara på och stimulerar barnens naturliga lust till rörelse och dans. Under lekfulla former får barnen prova på de fyra olika dansstilarna (balett, jazz, modern och street) och utveckla sin kroppsuppfattning, rumsuppfattning, styrka, flexibilitet och inte minst fantasi. Valfri klädsel, inneskor eller barfota.

Balett från 10 år
Nivåer: Rookie, Up Coming, Progressive, Advanced
Möt den klassiska balettens grunder. Vi börjar lektionen med övningar vi ”stången” och sedan ute på golvet. Vi jobbar med teknik, uttryck och danskänsla. Även inslag av karaktärsdans/folkdans. Klädsel: dansdräkt,trikåer och mjuka balettskor. Uppsatt hår. 

Jazz/Modern från 10 år
Nivåer: Rookie, Up Coming, Progressive, Advanced
Jazzdans är en dansform med ursprung i afroamerikansk tradition. Rörelserna sätter rytmik, dynamik och musikalitet i centrum.
Modern eller fridans en rad dansstilar som har utvecklat den sceniska konstnärliga dansen. Klädsel t.ex jazzbyxor, dansdräkt eller t-shirt och jazzskor eller barfota. 

Street från 10 år
Nivåer: Rookie, Up Coming, Progressive, Advanced
Stilen uppkom genom att man dansade på gatan. Street/Hiphop kan vara både skarp och mjuk, stark, abstrakt beroende på vilken tolkning man gör av musiken. Dansstegen kan vara tuffare och tyngre. Valfri klädsel, inneskor. 

Danslinjen från 13 år
Se särskild information här.

Förklaring nivåer:
Rookie = Nybörjare
Upcoming = Fortsättning
Progressive = Medel
Advanced = Avancerad

Kursplan dans

Dansbloggen