UP-bild

Är du 12-25 år? Vill du anordna ett kultur- eller fritidsevenemang? Behöver du ekonomiskt stöd för att kunna genomföra ditt projekt? Sök Ungdomspengen!

Kultur- och fritidsnämnden i Trollhättan har avsatt 150 000 kr till Ungdomspengen, en årlig pott för kultur- och fritidsarrangemang ”av unga – för unga”. Ungdomspengen kan sökas när som helst under året och ansökan har en kort behandlingstid (ca 2-6 veckor). Förutom ekonomiskt stöd (förlusttäckning) kan du få hjälp med lån av Trollhättans Stads lokaler och/eller teknik, coaching i genomförandet av ditt projekt och kontakt med andra aktörer som kan vara till hjälp vid ditt arrangemang.

Här hittar du oss som handlägger dina ansökningar. Kontakta oss gärna om du undrar över något.

VEM KAN SÖKA UNGDOMSPENGEN?

 

Du/ni som är mellan 12 och 25 år, bor i Trollhättans kommun och vill sätta igång och på egen hand genomföra ett projekt som når många unga. Både privatpersoner och föreningar kan söka stöd. Läs mer om hur man gör en ansökan här.

VILKA TYPER AV ARRANGEMANG GÄLLER DET?

– Kultur- och fritidsarrangemang eller projekt som genomförs i Trollhättans kommun och som är öppna för andra unga.
– Arrangemang/projekt där initiativet kommer från någon eller några Trollhättebor i åldern 12-25 år.

HUR STORT STÖD KAN UNGDOMSPENGEN GE?

Beviljat stöd anpassas helt till det enskilda arrangemangets/projektets storlek och art.

 

Facebook-UP

 

Gilla vår sida på Facebook och håll er uppdaterade om senaste nytt.

 

RÖSTER OM UNGDOMSPENGEN

Jessica, Sandra och Sarah som arrangerade modeshowen ”I’m perfect just the way I am” på Sagateatern:
”Under projektet arbetade vi tämligen självständigt, men kunde vid behov alltid vända oss till Ungdomspengen. Något som vi verkligen uppskattade under detta samarbete var hur snabba svar vi fick. Vi upplevde att Ungdomspengen kunde besvara de frågor som vi hade och dessutom ställde frågor som vi inte tidigare tänkt på. […] Detta projekt har givit oss betydelsefulla erfarenheter och en klarare bild av vad som krävs, något som vi kommer ha nytta av i framtiden.”

Se bilder från arrangemanget HÄR.

Sara Karlsson som arrangerade ”Saras DavidochMartinfestival” på Kungsgatan:
”Att ha arrangerat större och mindre events är otroligt värdefullt att ha i bagaget, tankegångarna blir helt annorlunda. Jag ser till möjligheter istället för svårigheter, samtidigt som jag nu kan se vad som är realistiskt att göra och inte. […] All ära åt Ungdomspengen som ställer upp med resurser och kontakter med otroligt kort varsel.”

 

Klar att ansöka? HÄR hittar du ansökningsformuläret.

Nyheter Ungdomspengen